Akkreditált nyelvvizsga-központok

akkreditált nyelvvizsga

Igaz idén kiadták a diplomákat az egyetemek nyelvvizsga nélkül is. Azért még hasznos lehet, ha nem blicceli el mindenki az akkreditált nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzését. Persze a papír az papír, és a nyelvtudás nem azon múlik, kinek milyen bizonyítványa van. Ettől függetlenül biztosan csak előny származik abból, ha valakinek akkreditált nyelvvizsga van a felvételi mappájában akár felsőoktatásba, akár munkahelyre jelentkezik.

2020-ban igen sokat lazult a képesítés szerzés és vizsgázás szabályrendszere. Az egyetemek rengeteg diplomát adtak ki nyelvvizsga-bizonyítvánnyal nem rendelkező hallgatóknak. Így egyrészt rengeteg friss diplomás lett a munkaerőpiacon, másrészt a nyelviskolák elestek közel 30e diáktól.

A nyelvvizsga fogalma persze ettől “nem megy ki a divatból”. Ami most a diplomához nem kellett, de a munkahelyek igényeiben még megmaradt. Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központja létrehozott egy listát, ahol különböző nyelvvizsga-típusok, és különböző akkreditált vizsgaközpontok közül választhattok. Mindig érdemes átgondolni melyik vizsgarendszer illik legjobban a képességeitekhez, és azt is, melyik rendszer tanúsítványára lesz szükségetek a későbbiekben. A különböző nyelvvizsga-formákról itt olvashattok bővebben.

Spread the love

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top