Elindul az iskolaőr képzés. Mire elég 120 óra?

iskolaőr

Az iskolaőr lesz az hazai közoktatás új résztvevője 2020 szeptemberétől. Az iskolaőr az intézmény biztosításában, a házirend betartásában segíthet.

2020. augusztus elején elindul az iskolaőrök képzése. ORFK Kommunikációs Szolgálata szerint, iskolaőrnek lenni “egy speciális rendészeti felkészítést igénylő munka“, ezért “a velük szemben támasztott szakmai elvárások is rétegzettek“. A képzés a tervek szerint 120 órát foglal magában, és javarészt három modulból áll.

A pedagógiai-pszichológiai alapképzési 40, a bűnmegelőzési és konfliktuskezelési 24, a rendvédelmi felkészítés és gyakorlat modul pedig 56 órás. Az egyes modulok modulzáró vizsgával végződnek, ezek sikeres teljesítését követően kerül sor az iskolaőri vizsgára, írja az eduline.hu is.

A leendő iskolaőrök már a képzés ideje alatt megkapják a nagyjából nettó 150e forint fizetésüket, melyhez évi 200e forint cafetéria, és ruházati támogatás a kiegészítés. A Pedagógusok Szakszervezete a tanárokra nézve megalázónak nevezte a fizetést, amiről mostanra kiderült, hogy tényleg valós.

Jelen helyzet szerint az iskolaőrök szeptembertől 491 oktatási intézményben teljesítenek szolgálatot. Elvileg a pesti iskolákban 10e forinttal jobban lehet keresni. Az intézmények listája itt.

Spread the love

One thought on “Elindul az iskolaőr képzés. Mire elég 120 óra?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top