Hogyan áll most a pótfelvételi folyamata?!

pótfelvételi folyamat

Folyamatban a pótfelvételi jelentkezőinek adat-, dokumentumfeldolgozása. Az pótfelvételi híreivel kapcsolatos értesítések, esetleges hiánypótlási felhívások a jelentkezéskor megadott e-mail-címre érkeznek, ezért érdemes figyelni a postafiókot.

Még ebben a hónapban

Az Oktatási Hivatal (OH) folyamatosan dolgozza fel a pótfelvételi eljárásban beadott jelentkezéseket. A ponthatárokat várhatóan augusztus 28-án hirdetik ki. Az esetleges alkalmassági, gyakorlati vizsgáknak érdemes utánanézni a pótfelvételi folyamat hirdetményben, ugyanis az idő rövidsége miatt az intézmények külön behívó levelet általában nem küldenek.

A hivatalos tájékoztató szerint, ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzéseken – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Közlik az időpontját is, a vizsgákat általában augusztus 11. és 19. között szervezik meg. A pótfelvételi folyamat rendelkezésére álló idő rövidsége miatt az intézmények külön behívó levelet általában nem küldenek. A felsőoktatási felvételi szakmai vizsgákra várhatóan érkezik behívó levél, és előreláthatólag augusztus 17-18-án lesznek, olvasható a felvi.hu tájékoztatójában.

Ponthatárok, bejutás

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 23-án meghatározott ponthatárnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), ha a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A ponthatárokat legkésőbb 2020. augusztus 28-ig hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban. Az ösztöndíjakról, diákhitelről, és más finanszírozásról itt olvashatsz.

Spread the love

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top