Indián nyár

indián nyár

Az indián nyár megkapó időszak. Mind a naptárszakértők, és az asztrológusok szerint is. Nyár vége át Európán, tengeren Indián.

Megszokások

A minap azon gondolkoztam, hogy mindjárt itt az iskola megint, jön szeptember. Ez abból a szempontból kifejezetten szokatlan, hogy évek óta megint lesz olyan újra, hogy nem megyek iskolába. Ez teljes mértékben hihetetlenül könnyed érzéssel tölt el, és ezzel együtt erőteljes ellentmondásokba is keveredek a megszokásaimmal. Abban az értelemben, amit önmagán kívül senki sem használ úgy, mint értelmezési tartománya annak az intervallumnak, ami intellektuálisan önmagán kívül senkit sem köt, mint dogmatikus elképzelésekkel spékelt, fondorlatos paradigmaháló.

Az indián nyár szellője

Ilyen ellentmondó helyzetek adódnak naponta, talán óránként is, néhol lehet gyakrabban is, de alapjában véve megállapítható az a közös tényező, hogy nem evilági az élmény. Kicsit olyan, mint a kései nyár tikkadt biciklitúrája, amikor az ember a langyos sörtől delíriumba tekerve beleforgolódik mindenféle addig nem is látott ökörnyálakba. Akár kiterjedtebb hálókomplexumokba, melyeket az ökrökön kívül a pókok, és néha a gondos indiánok is csinálhatnak. Aztán ezekből csak nagy nehezen, misztikus tanokat félemlítő mélységű tudással lehet kikecmeregni.

Mire kikecmeregni sikerül, addigra a delírium általában már sajnos tovaszáll, hacsak az illető bajlódó nem képes tudásának legjavát a lehető legmagasabb szinten akár a legmélységesebb mélyben is teljesen remekül használni. Utóbbi ritka esetben a biciklit szinte nem is kell tekerni, mintha magától menne. Sokak szerint persze tolják azt titkos maszkban barátok, vagy épp a hátszél az okozó, akár az is lehet, hogy a lejtőn lefelé megy a menet. Ebben esetben a könnyűség fokozódása lehetséges, hogy némi nehézséget szül, a pálya kiegyenlítődésének fázisában. Ez persze csak azokra vonatkozik, akik szerint a hegyen a bringa lefelé megy, aki hajtja, arra főként nem, hiszen az illető saját maga szerint, épp egyenesen halad, még ha az tűnhet vízszinttől eltérőnek is.

Bicska vagy fricska

Különös technikák vannak arra, hogy a delírium helyét valamivel feltöltsük, és egyik-másik annyira jól is működik, hogy a helyre néha-néha visszaköszönő delírium maga számít már szinte vendégnek. Ilyen különleges technikák jók lehetnek még sok mindenre. Ha például a szüntelen tekerő ember találkozik olyan illetőkkel, akik szerint a hegy ferde, vagy azon az út lefelé tart, és a lovas nem is teker. Ezt méltánytalan kritikai éllel merik közölni, akkor adott esetben a biciklista zsebében kinyílhat a bicska, akkor is, ha csak tolja a járművet. Fontos, hogy ilyen esetekben is érdemes szem előtt tartani a detektívesen, szemek számára kivágott, két lyukas újságpapír mellett, akár helyett, a tényt, hogy nem minden fa görbe az erdőben. Még tart a nyár, és ha itt-ott lehet néhány eltévedt ökörnyál, azokat eregető indián is, akadhat még pár kerülő, fricska, csak a küllő is bírja.

Spread the love

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top