Járványügyi protokoll a köznevelésben

járványügyi protokoll

Megérkezett a köznevelési intézményekhez a járványügyi protokoll a következő tanévre. Az intézkedési terv mintegy 11 témakörben és 70 pontban határozza meg az óvodák, iskolák teendőit. A járványügyi protokoll módosítására a lehetséges aktualitások függvényében sor kerülhet.

A járványügyi protokoll

Megérkezett a köznevelési intézményekhez a járványügyi protokoll a 2020/2021-es tanévre, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel. Az Emmi az operatív törzzsel, a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve állította össze az Oktatási Hivatal segítségével valamennyi óvoda, iskola részére eljuttatott, a 2020/2021-es tanév kezdésére, és lebonyolítására vonatkozó részletes intézkedési tervet. A szeptember 1-én kezdődő tanévvel a kormány nem készül az intézmények tavaszihoz hasonló bezárására, írja az index.hu.

Az intézkedési terv értelmében, ha valamelyik köznevelési intézményt közvetlenül érintő megbetegedés történik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ a területi népegészségügyi hatósággal közösen megvizsgálja, hogy milyen intézkedést szükséges az adott intézményben meghozni. Egyedi, intézményre vonatkozó döntést az Operatív Törzs hoz meg, amelynek egyik formája lehet a tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelése. A további népegészségügyi döntéseket a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az érintett szervezetek hozzák meg, és hajtják végre. A most kiadott protokoll módosításig, vagy visszavonásig marad érvényben. Bevezetéséről, és alkalmazásáról az intézményvezető köteles gondoskodni. A fenntartó feladata a megvalósítást ellenőrizni. A protokoll módosítására a helyzet alakulásától függően, a tapasztalatok figyelembevételével kerülhet sor. Erről az intézmények idővel részletes tájékoztatást kapnak, olvasható az Emmi oldalán.

Spread the love

One thought on “Járványügyi protokoll a köznevelésben

  1. A tünetmentes/tünetszegény egymást fertőző gyerekek által megbetegített nagymamák és nagypapák beletartoznak a “köznevelési intézményt közvetlenül érintő megbetegedés” kategóriába?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top